Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Laboratoare în vămi, pentru controlul calităţii laptelui, legumelor şi fructelor

Laboratoare în vămi, pentru controlul calităţii laptelui, legumelor şi fructelor

Data: 12 Iunie 2009

În şedinţa de guvern de duminică se va aproba un memorandum prin care instituţiile statului sunt obligate să facă controale la vamă pentru a vedea dacă laptele, legumele şi fructele care intră în ţară sunt de calitate, a declarat ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu.

„Trebuie să vedem şi noi dacă suntem o piaţă de consum de mâna a doua sau a treia pentru unii şi îi omorâm pe producătorii noştri, sau cineva face un joc pe care noi nu l-am sesizat până acum. De săptămâna viitoare, la fiecare punct de intrare în ţară va fi un laborator, cu specialişti care vor face aceste teste. E firesc să ştim ce intră în ţară“, a spus Ilie Sârbu. Acesta a afirmat că, în urma unor controale efectuate deja, din cinci probe patru arătau că laptele nu este conform.

Peste 2.000 de fermieri au protestat miercuri în Bucureşti, nemulţumirile acestora fiind legate în primul rând de importurile de lapte din Uniunea Europeană, care nu sunt verificate şi care influenţează în mod negativ producţia internă.