Agricultura contribuie cu 4-5% la Produsul Intern Brut, iar dacă se iau în calcul şi industria alimentară şi sectoarele conexe, ponderea în economie depăşeşte 10%, se arată în „Carta Albă a
Lucrări de licenţă dulci sau sărate
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca organizează vineri, 30 mai 2025, cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Alimentului, un eveniment de referinţă dedicat inovaţiei alimentare. Organizatorii vor aduce în prim-plan creativitatea şi competenţele practice ale studenţilor din anii terminali de la Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor.
Festivalul va reuni peste 50 de produse alimentare inovatoare, dezvoltate în cadrul lucrărilor de licenţă. Printre produsele prezentate se numără ciocolată fără zahăr, bere cu melatonină, jeleuri cu probiotice, pâine curcubeu, snack pe bază de carne sau turtă dulce cu plante medicinale. Lucrările inovatoare ale studenţilor vor fi evaluate de patru jurii diferite. (O. N.)





