Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
Măsuri pentru promovarea calităţii produselor alimentare
Simplificarea normelor de comercializare, o mai bună informare a consumatorilor în special asupra originii produselor alimentare, protejarea mai bună a produselor europene de calitate pe plan internaţional sunt principalele propuneri din raportul eurodeputatei Maria Petre, privind „Garantarea calităţii alimentelor - armonizare sau recunoaştere reciprocă a standardelor“. Documentul a fost adoptat săptămâna aceasta de Comisia pentru agricultură şi dezvoltare rurală a Parlamentului European. Răspunzând recent lansatei Cărţi Verzi asupra calităţii produselor agricole, documentul elaborat de europarlamentarul român propune o serie de măsuri concrete pentru promovarea calităţii produselor agricole europene, fără a crea însă costuri şi sarcini suplimentare pentru producători. „Standardele de comercializare ale UE prevăd, pentru un număr important de produse agricole şi pentru anumite produse alimentare finite, definiţii ale produselor, standarde minime, categorii de produse şi cerinţe de etichetare pentru informarea consumatorilor“, susţine Maria Petre.