Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Preţul cărnii de miel variază între 18 şi 27 de lei/kg

Preţul cărnii de miel variază între 18 şi 27 de lei/kg

Un articol de: Oana Nistor - 21 Aprilie 2016

Cu zece zile înainte de Sfintele Paşti preţul cărnii de miel în carcasă variază de la 18 la 27 de lei pe kilogram şi diferă de la un judeţ la altul, însă preţurile nu sunt mai mari decât anul trecut, după cum precizează agenţia de presă news.ro. În viu, preţul unui kilogram de miel bun pentru sacrificat este de aproximativ 10-12 lei, consumatorii fiind sfătuiţi să achiziţioneze carnea doar din spaţiile special amenajate. Reprezentanţii Asociaţiilor Crescătorilor de Ovine susţin, potrivit sursei amintite, că preţul va mai scădea săptămâna viitoare, când vor apărea mai mulţi comercianţi pe piaţă.

Ieri, reprezentanţii Primăriei Sectorului 4 au inaugurat Târgul de miei din piaţa Apărătorii Patriei, care va rămâne deschis până pe 30 aprilie, fiind singurul de acest gen din Capitală autorizat de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Activitatea va fi supravegheată permanent de 10 medici reprezen­tanți ai Agenţiei Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. La Târgul de miei din piaţa Apărătorii Patriei și-au anunțat participarea 24 de ciobani din zone precum Sibiu, Giurgiu, Ilfov, Dâmbovița, Teleorman și Dolj. „Reamintim cumpărătorilor că, pentru controlul bacteriologic al cărnii, au la dispoziţie, ca şi în anul precedent, punctul sanitar-veterinar special amenajat în piaţa Progresul, în spatele halei de carne. Astfel, de luni până duminică, în intervalul 8:30-18:30, trei medici veterinari sunt la dispoziţia cetăţenilor pentru efectuarea analizei cărnii. Examenul bacteriologic se face în baza actului de identitate şi numai după achitarea sumei de 7 lei”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 4.

Potrivit medicilor veterinari, un miel bun de consum trebuie să cântărească cel puţin 4 kilograme în carcasă, însă greutatea optimă de tăiere este de 12-14 kg. La momentul achiziţiei, carnea trebuie să fie elastică: în cazul în care este apăsată cu degetul, trebuie să revină la forma iniţială. Mieii imaturi au o carne cu gust fad, lipsită de arome. Potrivit datelor statistice, la nivel naţional se vând în perioada sărbătorilor pascale aproximativ un milion de miei.