Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
Produsele de origine animală, controlate de inspectorii sanitar-veterinari
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a demarat, ieri, 16 mai, Planul Naţional de Control „pentru a determina prevalenţa Escherichia Coli verotoxigenă în produse alimentare de origine animală”. Activităţile incluse în acest plan presupun, potrivit unui comunicat al ANSVSA, prelevarea de probe din unităţi de abatorizare, supermarketuri, magazine alimentare, carmangerii, măcelării, restaurante, ferme, târguri şi pieţe agroalimentare şi dozatoare de lapte. Până la sfârşitul anului vor fi prelevate peste o mie de probe de pe suprafaţa carcaselor de bovine şi ovine, din carnea proaspătă de bovine şi ovine, din carnea tocată şi carnea preparată, precum şi din laptele crud şi produsele din lapte crud. ANSVSA a anunţat, de asemenea, că va face public, săptămânal, rezultatele analizelor pentru probele prelevate în cadrul acestui Plan Naţional de Control.