Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Produsele de origine animală, controlate de inspectorii sanitar-veterinari

Produsele de origine animală, controlate de inspectorii sanitar-veterinari

Un articol de: Oana Nistor - 17 Mai 2016

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a demarat, ieri, 16 mai, Planul Naţional de Control „pentru a determina prevalenţa Escherichia Coli verotoxigenă în produse alimentare de origine animală”. Activităţile incluse în acest plan presupun, potrivit unui comunicat al ANSVSA, prelevarea de probe din unităţi de abatorizare, supermarketuri, magazine alimentare, carmangerii, măcelării, restaurante, ferme, târguri şi pieţe agroalimentare şi dozatoare de lapte. Până la sfârşitul anului vor fi prelevate peste o mie de probe de pe suprafaţa carcaselor de bovine şi ovine, din carnea proaspătă de bovine şi ovine, din carnea tocată şi carnea preparată, precum şi din laptele crud şi produsele din lapte crud. ANSVSA a anunţat, de asemenea, că va face public, săptămânal, rezultatele analizelor pentru probele prelevate în cadrul acestui Plan Naţional de Control.