Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
Produsele de Paşti, sub lupa ANSVSA
În perioada premergătoare sărbătorilor Pascale, inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) vor verifica modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din toate pieţele agro-alimentare, anunţă un comunicat al instituţiei. Inspectorii vor controla şi unităţile de tăiere, procesare, depozitare, transport, comercializare şi de alimentaţie publică şi vor întreprinde acţiuni pentru evitarea apariţiei de îmbolnăviri şi pentru protejarea sănătăţii cetăţenilor. Totodată, ANSVSA recomandă cetăţenilor să cumpere produse alimentare numai din spaţii sau unităţi autorizate sanitar-veterinar pentru a avea siguranţa că atât carnea, cât şi alte produse de origine animală sau non-animală au fost supuse controlului şi nu constituie un pericol pentru sănătatea publică.