Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
Produsele tradiţionale din Sibiu, pe cale de dispariţie
Prefectura şi Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Sibiu lucrează la un program pentru promovarea celor 224 de produse tradiţionale fabricate de 38 de agenţi economici din judeţul Sibiu, după ce în ultimul an au dispărut de pe piaţă şapte producători, cel mai probabil din cauza crizei.
În judeţul Sibiu a existat un singur produs tradiţional atestat, de miere de albine, însă producătorul nu mai funcţionează. La Sibiu nu mai există nici producători de conserve tradiţionale. Au dat faliment, în ultimul an, şi patru producători de produse tradiţionale atestate de panificaţie. Tot din cauza crizei, au dispărut şi o carmangerie şi doi producători de produse lactate tradiţionale. În topul celor mai multe produse tradiţionale atestate din judeţul Sibiu, locul întâi este deţinut de cele 143 de sortimente de pâine şi produse de panificaţie, produse de 18 agenţi economici. În panificaţia tradiţională atestată au dat faliment patru producători. Pe locul doi, în topul celor mai multe produse tradiţionale atestate, se află lactatele, cel mai cunoscut brand fiind brânza telemea de Sibiu. Cei cinci agenţi economici care au rămas pe piaţă fabrică 37 de produse lactate atestate.