Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Produsele tradiţionale din Sibiu, pe cale de dispariţie

Produsele tradiţionale din Sibiu, pe cale de dispariţie

Data: 23 Iunie 2009

Prefectura şi Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Sibiu lucrează la un program pentru promovarea celor 224 de produse tradiţionale fabricate de 38 de agenţi economici din judeţul Sibiu, după ce în ultimul an au dispărut de pe piaţă şapte producători, cel mai probabil din cauza crizei.

În judeţul Sibiu a existat un singur produs tradiţional atestat, de miere de albine, însă producătorul nu mai funcţionează. La Sibiu nu mai există nici producători de conserve tradiţionale. Au dat faliment, în ultimul an, şi patru producători de produse tradiţionale atestate de panificaţie. Tot din cauza crizei, au dispărut şi o carmangerie şi doi producători de produse lactate tradiţionale.

În topul celor mai multe produse tradiţionale atestate din judeţul Sibiu, locul întâi este deţinut de cele 143 de sortimente de pâine şi produse de panificaţie, produse de 18 agenţi economici. În panificaţia tradiţională atestată au dat faliment patru producători. Pe locul doi, în topul celor mai multe produse tradiţionale atestate, se află lactatele, cel mai cunoscut brand fiind brânza telemea de Sibiu. Cei cinci agenţi economici care au rămas pe piaţă fabrică 37 de produse lactate atestate.