Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Recomandări ANSVSA privind păstrarea alimentelor în timpul verii

Recomandări ANSVSA privind păstrarea alimentelor în timpul verii

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Actualitate socială
Data: 13 Iunie 2024

Riscul alterării alimentelor şi, implicit, al apariţiei toxiinfecţiilor alimentare creşte în sezonul cald, de aceea consumatorii trebuie să acorde o mai mare atenţie modului în care păstrează sau prepară ­alimentele şi locurilor de unde se aprovizionează, a transmis Autori­ta­tea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), potrivit Agerpres.

Printre recomandările ANSVSA pentru consumatori, în această perioadă se numără: produsele alimentare trebuie cumpărate numai din locuri sau spaţii înregistrate sau autorizate sanitar-veterinar, care oferă garanţia depozitării în condiţii corespunzătoare de temperatură; cât mai repede după cumpărare, carnea refrigerată, lactatele şi ouăle trebuie introduse în frigider la temperatura de refrigerare de maximum +4 grade C, iar carnea congelată la congelator la o temperatură sub -12 grade C; alimentele depozitate în frigider să fie ambalate separat şi menţinute în decursul perioadei de valabilitate, la temperaturile indicate pe ambalaj; alimentele gătite să fie păstrate în recipiente acoperite; produsele care au fost decongelate să nu se recongeleze; fructele şi legumele să fie spălate bine înainte de depozitarea în frigider şi înainte de consumare.

Potrivit autorității, fiecare Direcţie Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor se va asigura că agenţii economici respectă regulile privind modul de depozitare şi de transportare a produselor de origine animală şi, în mod special, a celor perisabile (carne preparată şi carne tocată, peşte, ouă, lapte şi produse din lapte). Consumatorii pot sesiza nereguli din domeniul siguranţei alimentelor apelând gratuit numărul call centerului ANSVSA: 0800.826.787. (C. Z.)