Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Recomandări de la medicii veterinari privind achiziţia şi sacrificarea porcilor

Recomandări de la medicii veterinari privind achiziţia şi sacrificarea porcilor

Data: 13 Decembrie 2013

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) recomandă, în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, crescătorilor de animale şi consumatorilor să evite situaţiile care ar putea pune în pericol sănătatea oamenilor şi a animalelor. Astfel, autoritatea informează, potrivit Agerpres, că sunt permise comercializarea porcilor vii şi mişcarea lor spre abatoare doar însoţiţi de certificatele de sănătate. Sacrificarea porcilor şi comercializarea cărnii sunt interzise în târgurile de animale şi în vecinătatea acestora, acestea fiind permise în târgurile autorizate sanitar-veterinar şi supravegheate de un medic veterinar. Chiar şi pentru porcii crescuţi în gospodării se recomandă analiza cărnii; în cazul în care se constată că animalul este bolnav de trichineloză, crescătorul va fi despăgubit de stat la valoarea de piaţă a animalului şi se va evita, astfel, transmiterea bolii la om, care poate avea consecinţe destul de grave asupra organismului.