Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
România îşi asigură doar jumătate din consumul alimentar
România are capacitatea de a fi exportator de securitate alimentară, a declarat, ieri, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără, cu ocazia aniversării Zilei Mondiale a Alimentaţiei. Ministrul a menţionat că, la ora actuală, România îşi asigura doar 50-60% din consumul alimentar, dar este avantajată de noua reformă a Politicii Agricole Comune, care îi poate asigura progresul. Problema producţiei de alimente rămâne o provocare a agriculturii în întreaga lume, deoarece este nevoie de o creştere a producţiei şi a calităţii produselor alimentare, în condiţiile în care pentru anii 2050 este estimată o populaţie de 10 miliarde de oameni, iar competiţia pe piaţa de alimente se va accentua, avertizează specialiştii.