Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Sarmale şi mămăliguţă românească, pentru vizitatorii de la „Săptămâna Verde“

Sarmale şi mămăliguţă românească, pentru vizitatorii de la „Săptămâna Verde“

Data: 19 Ianuarie 2010

De Ziua României, la Expoziţia Internaţională pentru Industrie Alimentară, Agricultură şi Horticultură „Săptămâna Verde“ de la Berlin, vizitatorii au fost întâmpinaţi cu sarmale şi mititei.

Între alte bunătăţi tradiţionale româneşti servite, s-au mai numărat jumările, toba, slăninuţa ardelenescă şi mămăliguţa, preparate din carne de porc nemţesc, întrucât România are interdicţie la exportul cărnii de porc în UE.

Nu au lipsit vinurile bune de Murfatlar sau de la Cramele Recaş şi ţuica de prună de Maramureş. Dacă standul României nu a mai fost la fel de animat ca în anii trecuţi de cântece, şi de dansatori populari, şi de meşteşugari, sărmăluţele cu smântână i-au dat gata pe vizitatorii germani, cu precădere, care au stat şi de trei ori la rând să îşi umple farfuriile cu bunătăţi româneşti, scrie „Agerpres“.

Ziua României a fost antrenată şi de cântecul de bucium oferit de elveţienii cu care România împarte aceeaşi hală la „Săptămâna Verde“. La invitaţia elveţienilor, buciumul a fost testat şi de ministrul român al Agriculturii.

România este prezentă în pavilionul naţional cu 12 firme, care încearcă timp de 10 zile să promoveze brânza, mierea, pălinca şi magiunul româneasc pe piaţa internaţională.