Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Soiuri exotice realizate de cercetătorii buzoieni

Soiuri exotice realizate de cercetătorii buzoieni

Un articol de: Mariana Bahcevan - 23 Septembrie 2017

Specialiştii Staţiunii de cercetări legumicole din Buzău au realizat câteva soiuri exotice, precum crizantema comestibilă, dovleacul-şarpe, fasolea-metru, plante cu rol decorativ, alimentar, dar şi medicinal, după aproape 20 de ani de cercetări. „Crizantema comestibilă este o plantă cu multiple întrebuinţări, atât ornamentală, cât şi alimentară şi medicinală, bogată în vitamine şi în caroten”, a declarat pentru Agerpres cercetătorul Costel Vânătoru, membru corespondent al Academiei de Știinţe Agricole şi Silvice.

O altă plantă de efect, aclimatizată şi ameliorată de cercetătorii Staţiunii legumicole din Buzău, este dovleacul-şarpe, care poate ajunge la 2 metri lungime.