Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×
Acasa Societate Actualitate socială Târguri de bunătăţi în Capitală

Târguri de bunătăţi în Capitală

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Actualitate socială
Un articol de: Oana Nistor - 14 Aug, 2010

Bucureştenii care doresc să se înfrupte, după două săptămâni de post, din bucatele tradiţionale româneşti sunt aşteptaţi în aceste zile în mai multe locaţii din Capitală, unde producători din toate regiunile ţării îşi prezintă bunătăţile proaspete şi naturale.

Încă de ieri, pe aleile Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti", producători din toate zonele ţării şi-au expus spre vânzare cele mai gustoase bunătăţi tradiţionale româneşti. Cea de a XI-a ediţie a "Târgului naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale" este dedicată, potrivit organizatorilor, sărbătorii Adormirii Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare, cum mai este denumită în popor.

Producătorii oferă bucureştenilor o gamă largă de produse, de frupt şi de post: brânză şi iaurt din lapte nepasteurizat de capră de la Ştefăneşti - Călăraşi, numeroase sortimente de brânză de Şirnia şi Fundata - Braşov, preparate din carne, dulceţuri pregătite în casă de gospodinele din Maramureş, păstrăv prăjit şi marinat, marinată de păstrăv şi pâine făcută pe vatră.

De asemenea, strugurii, fagurii de miere, prunele, plăcintele cu urdă, salamul de biscuiţi, bezelele şi prăjiturile tradiţionale maramureşene vor încânta simţurile vizitatorilor, iar la final se vor putea răcori cu sucuri naturale de casă, vinuri din marile podgorii ale ţării sau bere de calitate făcută tot în bătătura omului.

O atenţie specială le este acordată copiilor, pentru că astăzi şi mâine între orele 10:00 şi 12:00 actorul Ion Constantin Chirea îi va antrena într-un concurs despre cum să mănânce sănătos - "Hrana sănătoasă".

Produse de la producătorii Agrostar în pieţele din sectoarele 1, 4 şi 5

Produse alimentare naturale proaspete, la preţuri de producător, pot fi achiziţionate de bucureşteni din mai multe locaţii din Capitală ale sectoarelor 1, 4 şi 5: Piaţa Dorobanţi, în cortul amplasat în zona Pieţei 16 februarie, în Berceni (între şoseaua Berceni şi şoseaua Olteniţei, lângă parc), staţiile de metrou Brâncoveanu, Eroii Revoluţiei (ieşirea spre Viilor), la Piaţa Reşiţa, intersecţia Giurgiului cu Toporaşi.

De asemenea, în sectorul 5 producătorii îşi prezintă produsele în parcarea de la Academia Militară şi la intersecţia Calea 13 Septembrie, Tudor Vladimirescu, Panduri, unde vor fi amplasate 5 tarabe.

Membrii Agrostar vând, la preţuri cu 10% mai mici, toată gama de legume, fructe, brânzeturi tradiţionale din zonele Bran şi Sibiu, preparate tradiţionale din carne, vinuri de Urlaţi, ţuică de Piteşti, palincă de Sălaj, miere, ulei presat la rece din Giurgiu.

Şi în incinta Complexului Agroalimentar Crângaşi din sectorul 6 pot fi achiziţionate produse tradiţionale şi ecologice: palincă, gemuri de casă, pâine ţărănească, turtă dulce şi covrigi, vinuri obţinute din fructe etc.