Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Alimentația emoțională, o cauză din ce în ce mai frecventă a obezității

Alimentația emoțională, o cauză din ce în ce mai frecventă a obezității

Data: 12 Iunie 2015

Obiceiul de a consuma mari cantități de alimente, ca urmare a unei stări cauzate de stres sau depresie, și nu a senzației de foame, a dus la creșterea incidenței obezității, mai ales în rândul femeilor. „Studiile estimează că 75% din persoanele obeze se supraalimentează pe fond emoţional. Majoritatea oamenilor au observat că alimentele pot aduce chiar şi pe o perioadă scurtă un oarecare confort şi de aceea pentru rezolvarea problemelor emoţionale se apelează cu uşurinţă la alimente, în loc să se încerce să se rezolve efectiv cauza problemelor“, a explicat pentru Agerpres nutriţionistul Lygia Alexandrescu. (Otilia Bălinișteanu)