Fructele călugărului (sau para călugărului) sunt mici, verzi şi se aseamănă cu nişte tărtăcuțe sau cu pepenele galben. Provin din Asia de Sud-Est și erau folosite încă din secolul al XIII-lea. Nu se
Antioxidanţii din alimente, un scut pentru organism
Un studiu publicat recent arată că antioxidanţii produşi de organism nu reuşesc să reducă complet efectele radicalilor liberi, de aceea avem nevoie de antioxidanţii din alimentaţie. În plus, pe măsura înaintării în vârstă, nivelul antioxidanţilor produşi de organism scade, fiind necesar să consumăm cât mai multe alimente cu efect antioxidant, respectiv fructe, legume care conţin vitaminele E, C, seleniu şi carotenoizi, precum beta-caroten. Vitamina C poate fi regăsită în citirice, kiwi, fructe de pădure, iar vitamina E în cereale, seminţe de floarea-soarelui, migdale, ulei vegetal şi verdeţuri. Carotenul poate fi asigurat prin consumul de cartofi, morcovi, mango, spanac, broccoli. De asemenea, printre alimentele bogate în antioxidanţi se află şi cafeaua, care păstrează intactă cea mai mare parte a antioxidanţilor.