Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Asocierea cafelei cu sandvişurile nu este recomandată

Asocierea cafelei cu sandvişurile nu este recomandată

Un articol de: Otilia Bălinișteanu - 06 Aprilie 2011

Cercetătorii canadieni susţin că sandvişul combinat cu o cafea fierbinte, dimineaţa, este o combinaţie periculoasă pentru sănătate. Astfel, consumul de cafea după un aliment gras, precum şunca sau ouăle prăjite sau un sandviş tip fast-food, poate ridica nivelul zahărului din sânge, chiar şi în cazul unei persoane perfect sănătoase, la parametrii prezenţi la un bolnav de diabet. Cafeaua, în asociere cu acest tip de produse, dublează efectul negativ, susţin cercetătorii canadieni, explicând că grăsimile saturate obstrucţionează diminuarea procentului de zahăr în sânge. Cafeaua, chiar şi băută la câteva ore după ingestia unor alimente grase, este nocivă, pentru că efectul acestora este unul de lungă durată în organism, mai avertizează oamenii de ştiinţă canadieni.