Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Atenție la consumul de conserve!

Atenție la consumul de conserve!

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 06 Iulie 2023

Medicii atrag atenția asupra complicațiilor neurologice pe care le poate avea botulismul, o afec­țiune digestivă relativ rară, dar care poate avea o evoluție gravă, imprevizibilă, și care apare mai ales în sezonul cald. În momentul în care se confirmă acest diagnostic, pacientul este bine să fie monitorizat într-o secţie de terapie intensivă, a declarat medicul Adrian Marinescu de la Institutul „Matei Balş” din Capitală, după ce doi bărbați, infectați cel mai probabil după consumarea unor conserve, au avut nevoie de spitalizare. În stadiul inițial, botulismul poate fi confundat cu multe alte afecțiuni digestive, dată fiind simptomatologia (greaţă, vărsături, de obicei constipaţie, dar poate să fie şi diaree). Dacă pe lângă acestea apar şi paralizii la nivelul feței sau al membrelor și se ajunge la insuficienţă respiratorie, după consumul unor alimente conservate, ne putem gândi la suspiciunea de botulism.