Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Cartoful, un aliment complet

Cartoful, un aliment complet

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 18 Iulie 2011

Nutriţioniştii americani susţin că oamenii ar trebui să consume zilnic patru-cinci cartofi fierţi sau pregătiţi la abur, adică 200-300 g, în funcţie de vârstă, greutate, sex şi activităţile fizice derulate. Cartofii sunt bogaţi în fibre, vitamine şi minerale, ca şi în fier, magneziu, crom sau zinc. Mai sunt bogaţi în potasiu şi vitamina C. O porţie de cartofi ar conţine cam 40% din cantitatea zilnică recomandată de potasiu. În privinţa conţinutului de antioxidanţi, cel din cartofi este asemănător cu cel din brocoli şi mult mai mare decât cel din morcovi, ardei sau ceapă. În plus, consumaţi reci, cartofii conţin mai multe fibre decât dacă sunt mâncaţi calzi. Cartofii calzi dau o mare senzaţie de îndestulare sau Index de Saţietate (IS). Cine mănâncă alimente cu un IS mare, lucru care nu este sinonim cu extra-calorii, este sătul mai multă vreme şi nu simte nevoia să ronţăie câte ceva între mese.

@ Scrieţi-ne pe adresa: "Ziarul Lumina", Str. Petru Movilă nr. 69, Iaşi; sau

pe adresa de e-mail: otilia_balinisteanu@yahoo.com