Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Cerealele integrale combat bolile de inimă

Cerealele integrale combat bolile de inimă

Data: 01 Feb 2011

Potrivit nutriţioniştilor de la Universitatea Aberdeen, Marea Britanie, produsele alimentare din cereale integrale contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare. Oamenii de ştiinţă recomandă în special consumul de pâine din cereale integrale şi terciurile de orez şi ovăz, deoarece aceste alimente au un efect similar cu cel al metodelor de profilaxie a accidentelor vasculare cerebrale: fibrele contribuie nu doar la scăderea nivelului de colesterol în sânge, ci şi îmbunătăţesc starea de sănătate a tractului gastrointestinal, normalizând implicit tensiunea arterială. Rezultatele au fost obţinute în urma unui studiu realizat pe 200 de voluntari, dintre care o parte a consumat câte 15-20 grame de cereale integrale de trei ori pe zi. Persoanele care au consumat produse din cereale integrale au înregistrat o scădere a tensiunii arteriale, implicit a riscului de accidente vasculare cerebrale sau a atacului de cord.