Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Colonul iritabil și rolul alimentației

Colonul iritabil și rolul alimentației

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 25 Aprilie 2024

Pentru atenuarea simptomelor supărătoare ale sindromului de colon iritabil, schimbarea obiceiurilor alimentare ar trebui să fie abordarea inițială înainte de a trece la o schemă de tratament cu medicamente, confirmă un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Göteborg (Suedia), publicat în ediția de gastroenterologie și hepatologie a revistei The Lancet. Rezultatele cele mai bune au fost obținute prin evitarea alimentelor bogate în carbohidrați din categoria FODMAP (de exemplu, fasolea) sau printr-o dietă săracă în glucide și bogată în proteine și grăsimi, care au redus cu peste 70% simptomele colonului iritabil, față de numai 58% în cazul tratamentului cu medicamente. (I. N.)