Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Cum ne putem întări sistemul imunitar prin alimentaţie

Cum ne putem întări sistemul imunitar prin alimentaţie

Data: 03 Martie 2013

Există o multitudine de alimente care conduc la creşterea imunităţii şi care luptă eficient împotriva gripei: 

- alimente bogate in vitamina C - portocale, lămâi, grepfruit, căpşuni, varză, broccoli, ardei verzi;
 
- alimente bogate în beta-caroten - dovleac, cartofi, broccoli, spanac, piersici (proaspete şi uscate);
 
- alimente bogate în acizi graşi omega-3 – peşte gras oceanic (somon, ton, macrou, hering);
 
-alimente bogate în zinc – peşte, fructe de mare (în special stridii proaspete sau conservate), carne de porc, carne de pui, ouă, brânză, lapte, unt de arahide;
 
- alimente care conţin unele substanţe, precum lactobacillus - iaurtul şi produsele care conţin lactobacillus şi bifidobacteria;
 
Substanţe care luptă împotriva gripei:
 
- vitamina C şi beta-carotenul - sunt doi dintre cei mai puternici antioxidanţi care se găsesc în diferite alimente. Antioxidanţii întăresc sistemul imunitar şi ajută organismul în lupta împotriva bolilor şi a infecţiilor;
 
- acizii graşi omega-3 - au funcţii similare cu acelea ale produselor lactate, care conţin lactobacillus şi bifidobacteria, întăresc sistemul imunitar şi stimulează producerea de către organism a unei substanţe numită citokina, implicată în lupta împotriva infecţiilor;
 
- zincul - este un element important care stimulează organismul să lupte împotriva infecţiilor şi a gripei.