Există o multitudine de alimente care conduc la creşterea imunităţii şi care luptă eficient împotriva gripei:
- alimente bogate in vitamina C - portocale, lămâi, grepfruit, căpşuni, varză, broccoli, ardei verzi;
- alimente bogate în beta-caroten - dovleac, cartofi, broccoli, spanac, piersici (proaspete şi uscate);
- alimente bogate în acizi graşi omega-3 – peşte gras oceanic (somon, ton, macrou, hering);
-alimente bogate în zinc – peşte, fructe de mare (în special stridii proaspete sau conservate), carne de porc, carne de pui, ouă, brânză, lapte, unt de arahide;
- alimente care conţin unele substanţe, precum lactobacillus - iaurtul şi produsele care conţin lactobacillus şi bifidobacteria;
Substanţe care luptă împotriva gripei:
- vitamina C şi beta-carotenul - sunt doi dintre cei mai puternici antioxidanţi care se găsesc în diferite alimente. Antioxidanţii întăresc sistemul imunitar şi ajută organismul în lupta împotriva bolilor şi a infecţiilor;
- acizii graşi omega-3 - au funcţii similare cu acelea ale produselor lactate, care conţin lactobacillus şi bifidobacteria, întăresc sistemul imunitar şi stimulează producerea de către organism a unei substanţe numită citokina, implicată în lupta împotriva infecţiilor;
- zincul - este un element important care stimulează organismul să lupte împotriva infecţiilor şi a gripei.