Fructele călugărului (sau para călugărului) sunt mici, verzi şi se aseamănă cu nişte tărtăcuțe sau cu pepenele galben. Provin din Asia de Sud-Est și erau folosite încă din secolul al XIII-lea. Nu se
Cum putem scădea nivelul colesterolului
Nutriţioniştii francezi recomandă folosirea, în bucătărie, a unor alimente cu un conţinut scăzut în acizi graşi saturaţi, astfel încât să putem menţine nivelul colesterolului din sânge în limite normale. Astfel, persoanele care suferă din cauza unui nivel ridicat al colesterolului rău (lipoproteine cu densitate mică/ LDL) trebuie să evite grăsimile saturate de origine animală - brânzeturi, mezeluri, smântână, unt. Diminuarea consumului acestora duce la scăderea nivelului de colesterol rău. Pentru gătit sunt indicate uleiurile de origine vegetală, de preferat cele de măsline, soia, floarea-soarelui, rapiţă. Evitaţi uleiul de palmier, care, deşi este de origine vegetală, conţine acizi graşi saturaţi (grăsimi rele) în proporţie de 50%, spre deosebire de celelalte uleiuri (5%-15%).