Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Fără zahăr, cafeaua nu are aceleaşi efecte benefice

Fără zahăr, cafeaua nu are aceleaşi efecte benefice

Data: 04 Decembrie 2010

O echipă de cercetători de la Universitatea Barcelona a descoperit că îndulcirea cafelei are efecte excepţionale asupra zonei cerebrale. Astfel, combinaţia dintre cofeină şi glucoză reprezintă un cocteil nutriţional ideal pentru creier. Neuropsihologii spanioli au supus unui experiment 40 de voluntari sănătoşi. Tuturor li s-a făcut o tomografie prin rezonanţă magnetică (RMN), pentru a determina centrele de excitaţie din creier şi puterea impulsurilor. Înainte de experiment, jumătate dintre subiecţi au băut cafea îndulcită. Tocmai la acest grup de subiecţi au constatat oamenii de ştiinţă o activitate crescută în zonele responsabile pentru formarea memoriei de lucru şi a atenţiei.