Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Frigiderul, un „depozit“ de bacterii

Frigiderul, un „depozit“ de bacterii

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 20 Octombrie 2011

Potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, un anumit spaţiu din frigider poate conţine un număr de bacterii de 750 de ori mai mare decât nivelul considerat sigur, printre acestea numărându-se E.coli, salmonella şi listeria. Testele din 30 de sertare pentru legume din frigidere au arătat că acestea conţineau în medie 7.850 de colonii de bacterii pe centimetru pătrat, în timp ce recomandarea Comisiei Europene este ca în locurile în care sunt depozitate alimentele numărul bacteriilor să fie între 0 şi 10 colonii pe centimetru pătrat. Specialiştii avertizează asupra importanţei igienizării frecvente a tuturor spaţiilor din interiorul frigiderului şi în mod special a celor în care sunt păstrate legumele.