Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Gustări populare, pline de substanțe cancerigene

Gustări populare, pline de substanțe cancerigene

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 23 Noiembrie 2023

Chipsurile de cartofi, atât de îndrăgite și de români, conțin sub­stanțe chimice periculoase. Paradoxal, mai ales chipsurile din gamele BIO pot fi cele mai nocive pentru sănătate. „Gustări populare pline cu substanțe periculoase. Îmi este frică să le mănânc”, titrează publicația online Fakt, din Polonia. Autorii articolului își argumentează avertismentul cu rezultatele surprinzătoare ale unui studiu realizat în Germania, care a identificat în compoziția acestor produse mai mulți compuși cu potențial cancerigen: acrilamida, urme de componente de ulei mineral, esteri ai acizilor grași glicidici, glicoacizi și chiar pesticide. (I. N.)