Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Iaurtul, de neînlocuit în alimentaţia de după sărbători

Iaurtul, de neînlocuit în alimentaţia de după sărbători

Un articol de: Otilia Bălinișteanu - 14 Ianuarie 2014

În această perioadă, de după sărbători, în care se impune un control atent al alimentaţiei, nutriţioniştii recomandă revenirea la o dietă sănătoasă, din care nu trebuie să lipsească iaurtul. „După perioada aceasta grea din punct de vedere nutriţional, se remarcă un plus de greutate prin îngrăşare. Trebuie să ne revenim şi să ne întoarcem la o alimentaţie sănătoasă, caracterizată printr-un aport caloric corespunzător necesarului nostru. Să fie bogăţie de legume, bogăţie de fructe şi preparate lactate, conţinut redus de sare şi un conţinut mai redus de lipide. În cadrul preparatelor lactate, iaurtul ocupă un loc important. Spre deosebire de lapte, iaurtul este mai bine tolerat şi este extrem de bine echilibrat caloric“, a explicat prof. dr. Nicolae Hâncu, nutriţionist, membru de onoare al Academiei Române şi preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.