Fructele călugărului (sau para călugărului) sunt mici, verzi şi se aseamănă cu nişte tărtăcuțe sau cu pepenele galben. Provin din Asia de Sud-Est și erau folosite încă din secolul al XIII-lea. Nu se
Kiwi, fructul cel mai bogat în antioxidanţi
Un studiu recent realizat de cercetătorii japonezi arată că în fructul de kiwi se găseşte cea mai mare concentraţie de antioxidanţi, această calitate plasându-l în fruntea listei acelor alimente capabile să îi ajute pe oameni în încercarea lor de a preveni şi a combate anumite maladii. Astfel, cea mai mare concentraţie de antioxidanţi este conţinută de soiurile de kiwi galben, urmate de soiurile de kiwi verde. "Fructul de kiwi poate să prevină apariţia unor boli cauzate de stresul oxidativ", au declarat cercetătorii niponi, al căror studiu a fost publicat în "Biological And Pharmaceutical Bulletin". Stresul oxidativ este un termen medical folosit pentru a desemna afecţiunile cauzate de moleculele libere de oxigen, denumite radicali liberi, produse pe cale naturală de către organism. Stresul oxidativ este asociat cu o serie de maladii grave, precum ateroscleroza, insuficienţa cardiacă, Alzheimer, cancer şi boala Parkinson.