Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Kiwi, fructul cel mai bogat în antioxidanţi

Kiwi, fructul cel mai bogat în antioxidanţi

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 22 Mai 2011

Un studiu recent realizat de cercetătorii japonezi arată că în fructul de kiwi se găseşte cea mai mare concentraţie de antioxidanţi, această calitate plasându-l în fruntea listei acelor alimente capabile să îi ajute pe oameni în încercarea lor de a preveni şi a combate anumite maladii. Astfel, cea mai mare concentraţie de antioxidanţi este conţinută de soiurile de kiwi galben, urmate de soiurile de kiwi verde. "Fructul de kiwi poate să prevină apariţia unor boli cauzate de stresul oxidativ", au declarat cercetătorii niponi, al căror studiu a fost publicat în "Biological And Pharmaceutical Bulletin". Stresul oxidativ este un termen medical folosit pentru a desemna afecţiunile cauzate de moleculele libere de oxigen, denumite radicali liberi, produse pe cale naturală de către organism. Stresul oxidativ este asociat cu o serie de maladii grave, precum ateroscleroza, insuficienţa cardiacă, Alzheimer, cancer şi boala Parkinson.