Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Omleta, cel mai sănătos mic dejun

Omleta, cel mai sănătos mic dejun

Data: 01 Martie 2011

Potrivit nutriţioniştilor britanici, consumul regulat de anumite alimente oferă energie pentru întreaga zi şi ajută, totodată, la menţinerea sănătăţii. Astfel, experţi nutriţionişti consideră că omleta ar reprezenta micul dejun ideal. Consumul de ouă la începutul zilei asigură, pentru o lungă perioadă de timp, organismul cu energie, atât de necesară în munca fizică şi în cadrul efortului intelectual. Ouăle, în genere, sunt superhrană, susţin ei, indicând că acestea sunt bogate în vitaminele D şi B12, aminoacizi şi chiar antioxidanţi. În plus, consumul de ouă dimineaţa nu conduce la creşterea în greutate. Recent, oameni de ştiintă din Carolina de Nord (SUA) au numit ouăle şi şunca drept cel mai bun mic dejun pentru femeile gravide, deoarece, în opinia lor, aceste alimente contribuie la dezvoltarea memoriei copilului.