Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Preparate cu peşte Tilapia

Preparate cu peşte Tilapia

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 03 Feb 2025

Conform tradiției, cei cinci pești biblici, pe care i-a înmulțit Mântuitorul și a săturat cu ei 5.000 de oameni, aparțineau acestei familii de pește, tilapia, supranumit și peștele Sfântului Apostol Petru. Tilapia se aseamănă la gust cu carnea de pui, de aceea este mai ușor tolerată de către copii sau de către persoanele care nu suportă mirosul de pește. Tilapia se poate găti în mai multe moduri, la cuptor, prăjit, copt pe jar, înăbușit, sotat, la aburi, marinat.

Rețete

Tilapia cu legume la cuptor

Ingrediente: 4 fileuri de pește tilapia, 7-8 roșii mici tăiate pe jumătate, 2-3 linguri de ulei de măs­line, 2 cepe potrivite tăiate julien, 150 ml vin alb, oregano, sare și piper după gust.

Preparare: Într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt, se pun fileurile de pește condimentate în prealabil, apoi se adaugă legumele, se stropește cu ulei de măsline, se adaugă vinul şi se introduce tava în cuptor, la 150 de grade, timp de 40-45 de minute sau până se rumenește. Pentru că acest pește este foarte fraged, nu se întoarce în tavă. Se servește ca atare sau cu diverse garnituri.

Supă de Tilapia cu roşii

Ingrediente: 3 fileuri de tilapia tăiate cuburi, 2-3 linguri de ulei de măsline, 1 ceapă potrivită, 2-3 căței de usturoi, 1 morcov, o bucată potrivită de țelină, 2-3 l de apă sau zeamă de pește, 1 ardei gras roșu, 4-5 roșii mari depelate, 200 ml vin alb, o legătură de pătrunjel, sare și piper după gust, 1 crenguță de busuioc și cimbru, zeama de la o lămâie.

Preparare: Se toacă legumele grosier și se pun la călit într-o tigaie cu uleiul de măsline pentru 4-5 minute, până se înmoaie, apoi se pune apa și se lasă să fiarbă la foc potrivit; se adaugă busuiocul și cimbrul, iar după ce au fiert legumele, se scot crenguțele din oală. Se scurg legumele de zeamă și se lasă la răcit. În zeama care a rezultat de la legume, se fierb cuburile de pește, se asezonează cu sare și piper, se adaugă vinul și zeama de lămâie și se lasă să fiarbă la foc mic. Într-un blender, se pasează legumele și se adaugă amestecul de legume peste bucățile de pește; se mai dă un clocot, apoi se oprește focul. Se servește cu pătrunjel verde tocat.

Citeşte mai multe despre:   Rețete  -   rețete cu pește