Dacă urmăm un tratament cu antibiotice și ne dorim ca el să fie eficient, trebuie să îl urmăm cu strictețe, exact așa cum ne-a recomandat medicul, fără să-l întrerupem, altfel riscăm să luăm degeaba
Preparate simple şi gustoase cu coriandru
Coriandrul se aseamănă la aspect cu pătrunjelul şi este utilizat în toate bucătăriile lumii fie adăugat în diverse mâncăruri, fie consumat ca garnitură sau pur şi simplu este utilizat ca decor. Specialiştii spun că în conţinutul coriandrului există 11 componente regăsite în uleiuri esențiale şi şase tipuri de acizi, minerale și vitamine, fiecare cu beneficiile sale pentru organismul uman. Aşa cum am menţionat mai sus, coriandrul este o plantă aromatică populară în toată lumea şi poate fi consumată în preparate sau proaspătă. De asemenea, pot fi consumate şi seminţele sale, fie întregi, fie măcinate, adăugate într-o varietate de rețete.
Rețete
Pâine cu coriandru
Ingrediente: 1 kg făină, 3 lingurițe coriandru măcinat, 50 g drojdie, 500 ml apă caldă, 1 lingură oțet sau zeamă de lămâie, ½ pachet margarină, 1 linguriță zahăr. Preparare: Într-un vas, se pun drojdia, zahărul, puțină făină, un pahar de apă călduță și se lasă la dospit 20 de minute; se adaugă apoi treptat făină, apă călduță, coriandru, oțetul sau zeama de lămâie și margarina ținută în prealabil la cald. Se amestecă compoziţia cu o lingură până se îngroașă, după care se mai presară treptat făină şi se frământă cu mâna; se lasă la dospit, după care se mai frământă puțin și se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pe deasupra se poate unge cu sos de roșii sau apă cu zahăr. Se lasă să crească puțin în tavă, apoi se pune la cuptor pentru 45 de minute sau o oră, la 150 de grade.
Clătite de cartofi cu coriandru
Ingrediente: 500 g cartofi fierți, 1 pahar lapte de soia, 5 linguri făină, sare, piper, 3 lingurițe coriandru, jumătate de linguriță bicarbonat de sodiu. Preparare: Se curăță cartofii și se dau prin răzătoare, se adaugă laptele de soia, făina și coriandrul măcinat; se amestecă bine, apoi se condimentează cu sare și piper şi se toarnă bicabonatul stins; se amestecă bine până se omogenizează aluatul. Se încinge uleiul în tigaie și se prăjesc clătitele subțiri pe ambele părți, apoi se pot consuma ca atare sau cu cremă de brânză tofu.