Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Preparate simple şi gustoase cu coriandru

Preparate simple şi gustoase cu coriandru

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 18 Noiembrie 2024

Coriandrul se aseamănă la aspect cu pătrunjelul şi este utilizat în toate bucătăriile lumii fie adăugat în diverse mâncăruri, fie consumat ca garnitură sau pur şi simplu este utilizat ca decor. Specialiştii spun că în conţinutul coriandrului există 11 componente regăsite în uleiuri esențiale şi şase tipuri de acizi, minerale și vitamine, fiecare cu beneficiile sale pentru organismul uman. Aşa cum am menţionat mai sus, coriandrul este o plantă aromatică populară în toată lumea şi poate fi consumată în preparate sau proaspătă. De asemenea, pot fi consumate şi seminţele sale, fie întregi, fie măcinate, adăugate într-o varietate de rețete.

Rețete

Pâine cu coriandru

Ingrediente: 1 kg făină, 3 lingurițe coriandru măcinat, 50 g drojdie, 500 ml apă caldă, 1 lingură oțet sau zeamă de lămâie, ½ pachet margarină, 1 linguriță zahăr. Preparare: Într-un vas, se pun drojdia, zahărul, puțină făină, un pahar de apă călduță și se lasă la dospit 20 de minute; se adaugă apoi treptat făină, apă călduță, coriandru, oțetul sau zeama de lămâie și margarina ținută în prealabil la cald. Se amestecă compoziţia cu o lingură până se îngroașă, după care se mai presară treptat făină şi se frământă cu mâna; se lasă la dospit, după care se mai frământă puțin și se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pe deasupra se poate unge cu sos de roșii sau apă cu zahăr. Se lasă să crească puțin în tavă, apoi se pune la cuptor pentru 45 de minute sau o oră, la 150 de grade.

Clătite de cartofi cu coriandru

Ingrediente: 500 g cartofi fierți, 1 pahar lapte de soia, 5 linguri făină, sare, piper, 3 lingurițe coriandru, jumătate de linguriță bicarbonat de sodiu. Preparare: Se curăță cartofii și se dau prin răzătoare, se adaugă laptele de soia, făina și coriandrul măcinat; se amestecă bine, apoi se condimentează cu sare și piper şi se toarnă bicabonatul stins; se amestecă bine până se omogenizează aluatul. Se încinge uleiul în tigaie și se prăjesc clătitele subțiri pe ambele părți, apoi se pot consuma ca atare sau cu cremă de brânză tofu.

Citeşte mai multe despre:   Rețete  -   Rețete de post