Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Râsul şi ciocolata previn bolile cardiovasculare

Râsul şi ciocolata previn bolile cardiovasculare

Data: 31 August 2011

Mai multe studii, prezentate în cadrul congresului Societăţii Europene de Cardiologie, organizat la Villepinte, în Franţa, arată că stilul de viaţă şi un regim alimentar adecvat constituie cele mai bune mijloace de prevenire a maladiilor cardiace. Cercetători de la Şcoala de medicină din Baltimore, SUA, au constatat, în urma unei cercetări, că râsul are asupra inimii un efect similar beneficiului pe care l-am putea obţine prin exerciţii fizice sau prin folosirea unor medicamente. "A râde în mod regulat este fără îndoială un element al unui mod de viaţă sănătos pentru a evita bolile cardiace", a declarat Michael Miller, director al Centrului de cardiologie preventivă. Însă nici mâncatul ciocolatei nu ar trebui neglijat de cei care îşi doresc o inimă sănătoasă. Cunoscută deja pentru efectele sale euforizante şi antioxidante, aceasta ar putea reduce şi riscurile cardiace. Totuşi, consumul de ciocolată trebuie privit cu prudenţă, în condiţiile în care ciocolata este grasă şi dulce, iar consumul excesiv poate favoriza luarea în greutate şi diabetul.