Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Reţeta de post: Crap cu sos

Reţeta de post: Crap cu sos

Data: 13 Decembrie 2011

Ingrediente:

- un crap mare,

- un pahar cu vin alb sec,

- un pahar mic cu ulei de măsline,

- o lămâie mare,

- o lingură de pastă de roşii,

- 5-6 căţei de usturoi,

- sare,

- o linguriţă cu piper boabe,

- pătrunjel verde.

Crapul se curăţă foarte bine de solzi şi măruntaie şi se spală repede sub jet de apă rece. Se dă apoi cu sare şi piper. Se crestează fileuri şi se aşază într-o tavă termorezistentă. Se împănează apoi cu felii de usturoi tăiate fin şi boabe de piper. Peste crapul astfel împănat se adaugă pasta de tomate dezlegată cu apă şi ulei. Se acoperă peştele cu felii subţiri de lămâie. Tava se dă la cuptorul cu foc potrivit. Când se constată că peştele este pe jumătate pătruns, se toarnă vinul şi se continuă fierberea. Se serveşte pe un platou cald. Se decorează cu pătrunjel verde tocat fin. Sosul de vin din tavă se serveşte alături, în sosieră, după ce a fost trecut printr-o strecurătoare fină. Este preferabil să se servească alături de o mămăliguţă fierbinte.

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Rețete de post