Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Studiu

Studiu

Data: 25 Noiembrie 2008

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Iaşi, un consum moderat de vin, în special roşu (250-300 de mililitri/zi), are efecte benefice de necontestat. Acesta reduce frecvenţa bolilor cardiovasculare cu 20-30% şi a diferitelor forme de cancer şi combate hipertensiunea. Vinul favorizează digestia mâncărurilor, stimulează producerea sucului gastric, întreţine un apetit sănătos, facilitează transportul elementelor nutritive pe parcursul peretelui intestinului. De asemenea, elementul vanadium, prezent şi în vin, are proprietăţi antidiabetice şi antihipertensive.