Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Studiu

Studiu

Data: 17 Septembrie 2008

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii italieni, dieta mediteraneană oferă o protecţie substanţială împotriva cancerului şi afecţiunilor cardiace. Specialiştii susţin că persoanele care au urmat această dietă au cu 9% mai puţine şanse să contacteze o boală de inimă, cu 13% mai puţine şanse să se îmbolnăvească de Parkinson sau Alzheimer şi sunt cu 6% mai puţin expuse la cancer decât cele care nu au acelaşi regim alimentar. Dieta mediteraneană cuprinde multe legume, peşte, ulei de măsline, fiind săracă în carne roşie, produse lactate şi alcool.