Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Studiu

Studiu

Data: 08 August 2008

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Kuopio, Finlanda, carnea de ton şi a altor peşti bogaţi în acizi graşi omega-3 (somon, scrumbii, hering, sardine) ajută la prevenirea pierderii memoriei şi la reducerea riscului de accident vascular cerebral. Astfel, persoanele care consumă peşte bogat în omega-3 (fiert sau copt, nu prăjit) sunt mai puţin predispuse leziunilor cerebrale „silenţioase“, care cauzează pierderea memoriei sau demenţa şi care cresc riscul atacurilor cerebrale.