Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Sucurile, fie şi dietetice, dăunează sănătăţii

Sucurile, fie şi dietetice, dăunează sănătăţii

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 22 Iunie 2011

Studii recente efectuate în SUA arată că atât sucurile obişnuite, cât şi cele dietetice prezintă dezavantaje pentru sănătate, date de conţinutul de zahăr sau îndulcitori sau de acidul fosforic, care poate dăuna oaselor. În cazul sucurilor obişnuite, aportul mare de zahăr adăugat este asociat cu hipertensiune şi niveluri ridicate ale trigliceridelor (o formă de grăsime în sânge) - factori de risc pentru bolile de inimă. Dacă totuşi se doreşte consumul unei astfel de băuturi, cercetătorii le recomandă pe cele îndulcite cu zahăr de trestie. Sucul dietetic conţine înlocuitori de zahăr, pe care unele persoane preferă să îi evite. Totuşi, sucurile cu îndulcitori fără calorii ar putea fi mai bune pentru dinţi, dat fiind că bacteriile dăunătoare pentru dantură au nevoie de zahăr pentru a se dezvolta.