Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×
Ziarul Lumina Societate Sănătate Supa la plic, pericol de îmbolnăvire

Supa la plic, pericol de îmbolnăvire

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 12 Ianuarie 2023

Consumul frecvent de supe instant ne poate îmbolnăvi. Preferate de mulți pentru că sunt la îndemână și ușor de preparat, mai mult de 93% dintre produsele de acest tip conțin până la 10 aditivi alimentari, iar un singur plic de supă conține cu peste 150% mai multă sare decât doza zilnică recomandată de experții Organi­zației Mondiale a Sănătății, potrivit unui sondaj realizat de asociația neguvernamentală pentru protecția consumatorului ­InfoCons, pe baza etichetelor a 29 de produse de acest tip comercializate în România. Potrivit medicilor, consumatorii înrăiți ai acestor produse sunt expuși riscului de a se îmbolnăvi de hipertensiune, ulcer, cancer de stomac, gastrită, carențe nutritive și demineralizarea oaselor. (I. M.)