Persoanele care petrec în timpul zilei mai mult de zece ore și jumătate stând pe scaun sau întinse pe canapea au un risc crescut de insuficiență cardiacă, infarct sau accident vascular cerebral chiar dacă în re
Supa la plic, pericol de îmbolnăvire
Consumul frecvent de supe instant ne poate îmbolnăvi. Preferate de mulți pentru că sunt la îndemână și ușor de preparat, mai mult de 93% dintre produsele de acest tip conțin până la 10 aditivi alimentari, iar un singur plic de supă conține cu peste 150% mai multă sare decât doza zilnică recomandată de experții Organizației Mondiale a Sănătății, potrivit unui sondaj realizat de asociația neguvernamentală pentru protecția consumatorului InfoCons, pe baza etichetelor a 29 de produse de acest tip comercializate în România. Potrivit medicilor, consumatorii înrăiți ai acestor produse sunt expuși riscului de a se îmbolnăvi de hipertensiune, ulcer, cancer de stomac, gastrită, carențe nutritive și demineralizarea oaselor. (I. M.)