Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Varietatea culinară, o cauză a obezităţii

Varietatea culinară, o cauză a obezităţii

Data: 27 Iulie 2011

Mai multe studii realizate în Statele Unite stabilesc o legătură directă între marea varietate de feluri de mâncare şi obezitatea, care afectează o parte tot mai mare a populaţiei. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Florida, diversitatea felurilor de mâncare îi împinge la exces îndeosebi pe cei care au o reală dependenţă de mâncare. Un alt studiu, realizat de cercetători din Buffalo, arăta că meniurile monotone taie pofta de mâncare. Ei observaseră atunci la un grup de femei, obeze şi cu greutate normală, care au mâncat timp de cinci săptămâni un meniu identic, că toate şi-au redus progresiv porţia de mâncare. Monotonia felurilor de mâncare poate fi utilizată astfel în mod strategic, în cadrul unui regim de slăbire, pentru reducerea numărului de calorii consumate.