Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Zahărul rafinat, un pericol pentru sănătate

Zahărul rafinat, un pericol pentru sănătate

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 31 August 2011

Potrivit unor cercetări recente ale unei echipe de nutriţionişti şi dermatologi australieni, zahărul rafinat nu doar măreşte talia şi favorizează apariţia cariilor, ci accelerează şi procesul de îmbătrânire a organismului uman. Astfel, consumul de zahăr duce la apariţia unor molecule extrem de nocive în organismul uman, cunoscute sub denumirea de produse de glicozilare avansată (AGE), care afectează colagenul şi elastina. Antioxidanţii, care contribuie la menţinerea aspectului sănătos şi elastic al pielii, se diminuează considerabil în cazul unui consum excesiv de produse cu zahăr. Prin urmare, reducerea consumului de zahăr prin revizuirea regimului alimentar va contribui la o ameliorare vizibilă a aspectului pielii.