Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Teologie și spiritualitate Evanghelia zilei Reţeta zilei

Reţeta zilei

Un articol de: Iuliana Niţă - 05 Mai 2009

Cod file cu sos alb

Ingrediente: 4 file cod, zeama de la o lămâie, 4 cartofi.

Sosul: se amestecă într-un bol zeama de la două lămâi, sare, piper, 1 linguriţă pătrunjel tocat, 2 linguriţe usturoi pisat.

Preparare: Peştele se decongelează. Se unge cu unt un vas dreptunghiular de yena şi se toarnă puţină zeamă de lămâie. Cartofii se curăţă de coajă şi se taie rondele, care se aşază în tava de yena. Cele patru bucăţi file de peşte se condimentează cu sare şi piper şi se aşază în tavă pe stratul de cartofi. Tava se introduce la cuptor la 180oC, nu mai mult de 20 de minute.

Peştele se serveşte cu sosul alb.

Somon cu paste

Ingrediente: 200g file de somon afumat, 300 gr paste penne, sare, piper, 1 legătură de pătrunjel, 3 linguri de smântână, 3 linguri de brânză rasă, 2 linguriţe de usturoi pisat, 2 linguri ulei de măsline.

Preparare: Pastele se fierb în apă clocotită cu sare. Se pun sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Într-o tigaie încăpătoare se căleşte usturoiul pisat în ulei de măsline, se adaugă pastele, puţină sare şi piper, apoi somonul tăiat fâşii, smântâna, brânza rasă şi pătrunjelul tocan fin.

Tipuri de sos alb

Sos alb: 1 lingură unt, 1 linguriţă de făină, sare, piper, nucşoară, 1 ceaşcă de lapte. Untul se topeşte într-o crăticioară, se adaugă făină şi, când făina s-a rumenit puţin, se stinge cu lapte. Se fierbe la foc mic. Se adaugă sare, piper şi nucşoară.

Sos alb cu brânză: la sosul alb de mai sus se adaugă 2 linguri de brânză rasă.

Sos alb cu muştar: la sosul alb de mai sus se adaugă 1 linguriţă de muştar.

Sos alb de ciuperci cu ţelină: la sosul alb de mai sus se adaugă ciuperci tăiate fin şi ţelină rasă.

Sos alb cu mărar: la sosul alb de mai sus se adaugă 1 legătură de mărar tocată fin.