În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Iniţierea elevilor bănăţeni în arta culinară de post
La Colegiul Naţional "Ana Aslan" din Timişoara s-a desfăşurat vineri, 9 decembrie, de la ora 10:00, proiectul "Gastronomie bănăţeană, între tradiţie şi actualitate", realizat în parteneriat cu Grupul Şcolar de Industrie Alimentară Timişoara.
Acest proiect urmăreşte iniţierea elevilor în arta culinară bănăţeană specifică perioadelor de post, dar şi modul cum această artă este ilustrată în literatura română. Participanţii au preparat produse alimentare specifice zonei şi perioadelor de post: sarmale de post, salate de boeuf, salate de vinete, cornuleţe cu nucă ş.a. Activitatea s-a desfăşurat în acorduri muzicale bănăţene şi colinde, într-o ambianţă caldă, care să prefigureze atmosfera marelui praznic al Naşterii Domnului Iisus Hristos. La finalul acţiunii, un juriu format din profesori şi elevi a premiat cele mai gustoase mâncăruri şi au fost decernate diplome de participare. Acest proiect se va derula în două etape: prima etapă a avut loc ieri, 9 decembrie, şi s-a desfăşurat la Colegiul Naţional "Ana Aslan". Au participat elevi ai clasei a XI-a B a acestui colegiu şi elevi ai Liceului Alimentar, directorii celor două şcoli - prof. Gheorghe Jula, de la Colegiul "Ana Aslan" şi prof. Andreea Muntean, de la Liceul Alimentar -, alţi profesori şi invitaţi ai celor două şcoli. A doua parte a proiectului va avea loc în cursul lunii aprilie a anului 2012, la Grupul Şcolar de Industrie Alimentară Timişoara, "reuşindu-se astfel să fie marcate cele două mari posturi pe care Biserica ne îndeamnă să le ţinem", a declarat profesoara Mandae Cristina, coordonatoarea proiectului. Echipa de proiect a fost alcătuită din profesorii Mandae Cristina, Popa Valentina, Bloju Lavinia şi Stankovic Nada. (Diac. Marius Mircia)