Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Actualitate religioasă Știri Iniţierea elevilor bănăţeni în arta culinară de post

Iniţierea elevilor bănăţeni în arta culinară de post

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Știri
Data: 09 Decembrie 2011

La Colegiul Naţional "Ana Aslan" din Timişoara s-a desfăşurat vineri, 9 decembrie, de la ora 10:00, proiectul "Gastronomie bănăţeană, între tradiţie şi actualitate", realizat în parteneriat cu Grupul Şcolar de Industrie Alimentară Timişoara.

Acest proiect urmăreşte iniţierea elevilor în arta culinară bănăţeană specifică perioadelor de post, dar şi modul cum această artă este ilustrată în literatura română.

Participanţii au preparat produse alimentare specifice zonei şi perioadelor de post: sarmale de post, salate de boeuf, salate de vinete, cornuleţe cu nucă ş.a. Activitatea s-a desfăşurat în acorduri muzicale bănăţene şi colinde, într-o ambianţă caldă, care să prefigureze atmosfera marelui praznic al Naşterii Domnului Iisus Hristos.

La finalul acţiunii, un juriu format din profesori şi elevi a premiat cele mai gustoase mâncăruri şi au fost decernate diplome de participare.

Acest proiect se va derula în două etape: prima etapă a avut loc ieri, 9 decembrie, şi s-a desfăşurat la Colegiul Naţional "Ana Aslan". Au participat elevi ai clasei a XI-a B a acestui colegiu şi elevi ai Liceului Alimentar, directorii celor două şcoli - prof. Gheorghe Jula, de la Colegiul "Ana Aslan" şi prof. Andreea Muntean, de la Liceul Alimentar -, alţi profesori şi invitaţi ai celor două şcoli. A doua parte a proiectului va avea loc în cursul lunii aprilie a anului 2012, la Grupul Şcolar de Industrie Alimentară Timişoara, "reuşindu-se astfel să fie marcate cele două mari posturi pe care Biserica ne îndeamnă să le ţinem", a declarat profesoara Mandae Cristina, coordonatoarea proiectului.

Echipa de proiect a fost alcătuită din profesorii Mandae Cristina, Popa Valentina, Bloju Lavinia şi Stankovic Nada. (Diac. Marius Mircia)