Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Actualitate religioasă Știri Patronatele nu anunţă scumpiri la ouă şi carne de Paşti

Patronatele nu anunţă scumpiri la ouă şi carne de Paşti

Data: 12 Aprilie 2011

Preţurile la carne şi produse din carne nu vor creşte de Paşti, însă românii vor cumpăra în special din pieţele "gri", ceea ce ar putea duce la scăderea vânzărilor din reţelele de retail, afirmă Sorin Minea, preşedintele patronatului din industria alimentară Romalimenta. "Ca de obicei, de Paşti va fi virată multă carne de miel către piaţa gri, mai multă decât anul trecut, în contextul unui TVA de 24%", a declarat preşedintele Romalimenta. În ceea ce priveşte ouăle, preţul va rămâne neschimbat în perioada sărbătorilor pascale, consideră preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR), Ilie Van.

"Preţul ouălor pe piaţa românească înregistrează la ora actuală cel mai mic preţ din ultimii 10 ani. Dacă anul trecut, în preajma sărbătorilor pascale, ouăle se vindeau la poarta fermei, în medie, cu 0,3 lei bucata, fără TVA, acum preţul nu depăşeşte 0,22 lei pe bucată.

La ora actuală, avem stocuri de ouă suficiente pentru a acoperi necesarul intern şi nu cred că preţul va suferi modificări în această perioadă", a declarat Ilie Van. În ceea ce priveşte evoluţia preţurilor la principalele categorii de produse alimentare în primul trimestru al acestui an, datele publicate, ieri, de Institutul Naţional de Statistică arată o creştere de aproape 25% în cazul cartofilor, conservelor de legume - 19,20%, fructelor proaspete - 12,56%, zahărului - 11,98%, conservelor de fructe - 7,76%, mălaiului - 6,28%, uleiului - 5,24%, în timp ce ouăle s-au ieftinit cu 7,75%. (B. Cronţ)