Agenda culturală 11-17 februarie

Un articol de: Anca Tuică - 10 Feb 2020

11 februarie – Este ultima zi când puteți vizita expoziția „Salonul internațional de artă fotografică” la Casa de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina. Sunt expuse peste 7.000 de lucrări semnate de aproximativ 500 de autori. 

12 februarie – Ora 19:00, „Poveste muzicală venețiană” la Sala Radio din București. Solista Luminitza Petre va interpreta, la vioara Matteo Gofriller realizată la Veneţia (1690), Concertul pentru vioară şi orchestră semnat de Maddalena Laura Lombardini Sirmen. Din program mai fac parte și lucrări de Schubert - Rondo în La major pentru vioară şi orchestră de coarde și Mozart - Simfonia nr. 40.

13 februarie – Ora 10:00, „In memoriam: Grigore Vieru” (12-13 februarie) la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” din Iași, Sala Diotima. Program: dialoguri culturale și conferințe despre viața și opera poetului, lansarea revistei „Literatura și arta” din Chișinău, recital poetic din opera lui Grigore Vieru, susținut de actorul George Marici. Printre participanți se numără scriitori români și străini. 

14 februarie – Ora 19:00, spectacol de teatru „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, la Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu. Distribuție: Cătălin Pătru, Cendana Trifan, Adrian Neacșu, Serenela Mureșan, Florin Coșuleț, Mihai Coman, Patricia Buraga, Viorel Rață, Sanda Anastasof.

15 februarie – Muzeul Național al Unirii Alba Iulia expune cea mai recentă achiziție a sa: tabloul „Peisaj de munte pe Valea Prahovei” de Sava Henția (1883). Lucrarea este inclusă în programul „Exponatul lunii” și poate fi văzută pe tot parcursul lunii februarie.

16 februarie – „Expoziție de plante exotice” la Grădina Botanică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Vizitatorii au posibilitatea de a cunoaşte plante din diferite regiuni: mediteraneeană, tropical-umedă și tropical-aridă. Sunt expuse și plante carnivore originare din Europa, Australia, Asia și America. 

17 februarie – Expoziția „Ornamente din documente brâncovenești”, pictură pe sticlă realizată de dr. Simona-Teodora Roșca-Neacșu la Casino-Centru de Cultură Urbană Cluj - Parcul Central „Simion Bărnuțiu”.