Agenda culturală 30 octombrie - 5 noiembrie

Un articol de: Anca Tuică - 30 Octombrie 2018

30 octombrie - Încep Atelierele de educație muzeală „Săptămâna fără calculator” la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, între orele 10:00 și 11:30. Până pe data de 2 noiembrie, în muzeu au loc ateliere de confecționat păpuși, podoabe populare și jucării din lemn, de încondeiat ouă și cusut motive tradiționale. Sunt adresate copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani. Taxa de participare este de 20 lei.

31 octombrie - Recital la Râmnicu Vâlcea, Sala Filarmonicii, ora 19:00, în cadrul turneului „Duelul viorilor - Stradivarius sau Guarnieri?” susținut de violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail.

1 noiembrie - Concert aniversar la Sala Radio - „90 de ani de Radio România”, ora 19:00. Interpretează: Orchestra Națio­nală Radio, Corul Academic Radio (dirijor: Ciprian Țuțu) și Corul de Copii Radio (dirijor: Răzvan Rados). Violonistul Liviu Prunaru este invitatul special al serii. Dirijor: Cristian Mandeal. Din program: Jules Massenet - Meditaţie din opera Thaïs, Gabriel Fauré - Après un rêve pentru vioară şi orchestră și Henryk Wieniawski - Poloneza în La major.

2 noiembrie - Expoziția „Cluj-Napoca - Arhitectură, Urbanism, Spaţii verzi. Perioada interbelică” poate fi vizitată la Muzeul de Artă Cluj-Napoca. Având caracter documentar, expoziția evidențiază contribu­țiile importante din domeniul arhitecturii și urbanismului din municipiu.

3 noiembrie - Expoziție „CENTENART - 100 de ani de identitate” în holul de onoare de la Centrul Cultural „Palatele Brân­covenești de la Porțile Bucu­reștiului” Mogoșoaia.

4 noiembrie - Sibiu Jazz Competition la Filarmonica de Stat Sibiu, Sala Thalia. Participă formații din Italia, Coreea de Sud, Olanda, Polonia, Columbia, Ungaria și România. Cele mai importante premii sunt cele de interpretare muzicală și compo­ziție.

5 noiembrie - Ultima zi pentru a vizita, la Galeriile de Artă „Ion Neagoe” - Casa Corpului Didactic „Spiru Haret” Iași, expo­ziția de artă vizuală „Identități ieșene” cu lucrări de pictură, grafică, artă textilă, ceramică, artă fotografică și artă digitală.