Agenda culturală
20 februarie: Premieră absolută la Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov: spectacolul de teatru „Fierarii”, o continuare a unui alt spectacol de succes „Dineu cu proști”. Regia: Horaţiu Mălăele. Actori: Horațiu Mălăele, Maia Morgenstern, George Mihăiță, Mircea Rusu.
20-25 februarie: Muzeul Național al Literaturii Române din București desfășoară la sediul central din Calea Griviței nr. 64-66 conferințe despre fenomenul carte-obiect, ateliere pentru copii și adulți, prilejuite de Bienala de Carte Bibliofilă și de Carte-Obiect, ediția 1.
20 și 21 februarie: „Caragiale pentru copii” - spectacol de teatru muzical la Opera Comică pentru Copii, de la ora 10:00. Regizoarea Gabriela Dumitru propune adaptări după textele dramaturgului Ion Luca Caragiale.
23 februarie: Uniunea Artiștilor Plastici din România - filiala Iași invită publicul, de la ora 18:00, la vernisajul și lansarea albumului expoziției „Dragobete Art. Ro”, aflată la a 6-a ediție. Vor fi prezentate 103 lucrări de pictură, grafică, instalație, artă textilă, ceramică și sculptură semnate de nume de referință din arta plastică contemporană, doctoranzi, masteranzi și studenți ai facultăților de arte din toată țara.
24 februarie: La Teatrul Excelsior se joacă spectacolul „Fluturii sunt liberi” de Leonard Gershe, regia Erwin Șimșensohn. O poveste despre ambiție, vise și dezamăgiri, care începe la ora 19:00.
În aceeași zi, pe scena Ateneului Român, va avea loc festivalul de conferinţe „Despre lumea în care trăim”. Prima conferinţă este programată de la ora 11:30. „Splendoarea Europei” este un dialog între Horia Roman Patapievici și Gabriel Liiceanu.
24 februarie - 4 martie: În Piața Unirii din Iaşi are loc manifestarea cultural-interactivă „Mărțișor - simbol și tradiție”, aflată la cea de-a 3-a ediție și organizată de Asociația „Alexandru Lăpușneanu” și Asociaţia „ART-Meşteşugurile Prutului”, ambele din Iaşi. Vor fi prezenţi aproximativ 30 de meşteri populari atât din Moldova, de pe ambele maluri ale Prutului, cât şi din alte zone etnografice ale ţării. Printre partenerii media se numără Muzeul Etnografic din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova”-Iași, Muzeul Unirii din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova”-Iași, Ziarul Lumina.
25 februarie: Ultima zi în care mai poate fi vizitată expoziția internațională „Heinrich Schliemann – Descoperitorul Troiei”, la Muzeul Național al Banatului din Timișoara. Sunt expuse vase ceramice și de argint, idoli de marmură, obiecte de bronz, dar şi alte artefacte care amintesc de legendara cetate Troia.
6 martie: Filarmonica „George Enescu” şi Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură invită publicul la Ateneul Român pentru un concert de muzică barocă susţinut de Musica Ricercata - prima orchestră de muzică barocă (acordată la diapazon 415 Hz), înfiinţată de un dirijor român, Gabriel Bebeşelea. Intitulat „La Lumiere Comique”, spectacolul se înscrie în seria manifestărilor de celebrare a 150 de ani de la fondarea Filarmonicii „George Enescu” şi are loc în cadrul întâlnirilor muzicale Opera FANtastica. Biletele se pun în vânzare la Casa de bilete a Ateneului Român, marți-vineri, orele 12:00-19:00. Tel: 0213.156.875.