Agenda culturală 7-13 august

Un articol de: Anca Tuică - 07 August 2018

7 august - Expoziția „Măiastra”, ediția a VI-a, poate fi vizitată la Galateca din cadrul Bibilotecii Centrale Universitare „Carol I” din București. Sunt expuse lucrări de pictură, sculptură în tehnică mixtă, fier și sticlă realizate de Ioana Olahuţ, Elena Ilash și Alexandra Mureșan, câștigătoarele apelului de proiecte lansat de Galateca în acest an pentru conceptul Măiastra.

8 august - Festivalul Internațional „Vara Magică” continuă la Ateneul Român, ora 19:30, cu un concert susținut de Orchestra Română de Tineret împreună cu solistul Mihai Ritivoiu (pian), dirijor - Cristian Mandeal. Program: Dan Dediu - Levante (Premieră absolută), L. van Beethoven - Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră, op. 15, D. Șostakovici - Simfonia a XI-a, „Anul 1905”.

9 august - Filmele copilăriei la filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” din Iași. De la ora 10:00 este proiectat filmul de desene animate „Frumoasa și Bestia”. Intrarea gratuită.

10 august - Casa Memorială Matei Corvin din Cluj-Napoca propune vizitatorilor două expoziţii grupate sub titlul „Atelier Deschis”. În holul de la etaj se află expoziţia de fotografii realizate de Constantin Brâncuşi, din colecţia Universității de Artă și Design Cluj-Napoca. La parter și-au expus creațiile profesori de la departamentele pictură și sculptură ale aceleiași universități.

11 august - Muzeul Național al Literaturii Române din București vă invită, la ora 18:00, la un spectacol de poezie Nina Cassian, „A(m) iubi(t) iubirea” cu Roxana Guttman, Mihai Nițu și Naomi Guttman. Coordonator artistic - regizoarea Cătălina Buzoianu. Intrarea este liberă.

12 august - Asociația Culturală BIS a pregătit publicului din Sibiu o vară sub auspiciile teatrului, în Grădina BIS, de pe strada Ștefan cel Mare nr. 56. De la ora 11:00, este programat spectacolul pentru copii cu vârste între 4 și 10 ani, „Povești africane cu Shama Leah & Dada Love”.

13 august - Centrul Cultural „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” și Uniunea Artiștilor Plastici din România vă așteaptă în Galeria Cuhnia a Palatului Brâncovenesc la expoziția „Stâlpi și stâlpnici” semnată Laurențiu Mogoșanu, curator - Luiza Barcan. În spațiul brâncovenesc al galeriei pot fi văzute portretele stilizate ale anahoreților stâlpnici din primele secole creștine. Expoziția rămâne deschisă până pe data de 30 august.