Epistole ale Fericitului Ieronim la Editura BASILICA

Un articol de: Gabriel Mihai - 20 Martie 2024

La Editura BASILICA a Patriarhiei Române a apărut volumul 11 din Colecția „Părinți și Scriitori Biseri­cești”, Serie Nouă, care cuprinde Epistole ale Fericitului Ieronim (Volumul al III-lea).

Volumul reprezintă partea a treia și, totodată, încheierea proiectului traducerii integrale a corespondenței Fericitului Ieronim în limba română. El este precedat de tomurile PSB 9 (epistolele 1-52) și PSB 10 (epistolele 53-105), apărute în anul 2013, respectiv 2018, la Editura BASILICA a Patriarhiei Române. În continuare, cel de-al treilea tom oferă publicului cititor traducerea epistolelor 106-154 (excepție făcând epistolele 148, 149 și 150, care lipsesc și din ediția franceză, fiind considerate astăzi neautentice). Textul latin utilizat ca sursă a traducerilor românești este furnizat, la fel ca în primele două volume, de ediția critică bilingvă a lui Jérome Labourt (ed.), Saint Jérome, Lettres, vol. I-VIII, Les Belles Lettres, Paris, 1949-1963.

Traducerea din limba latină a fost realizată de Ana-Cristina Halichias, Florentina Nicolae, Maria-Luiza Oancea, Constantin Răchită.

Lucrarea poate fi comandată online de pe site-ul cartibisericesti.ro și cumpărată de la Librăria Cărților Biseri­cești.

De asemenea, poate fi achiziționată din magazinul online al Arhiepiscopiei Bucureștilor www.colportaj.ro, precum și de la celelalte magazine ale Serviciului colportaj al Arhiepiscopiei Bucureștilor și cele ale Tipografiei Cărților Bisericești.