Expoziţii care ne-au încântat sau ne pot încânta
Copiii pot avea aripi de fluturi sau pot scăpa de frica de păianjeni, cu ajutorul celor două expoziţii temporare de la muzeul Antipa din Bucureşti. În natură avem rareori ocazia de a se aşeza fluturii pe noi, de a ne bucura de coloristica lor savantă. Puteți vizita la muzeul Antipa expoziţia de fluturi tropicali, care zboară în incinta în care sunt primiţi şi vizitatorii. Cealaltă expoziţie educativă este una de păianjeni
și scorpioni vii.
Copiii, dar şi adulţii se pot bucura de specii aparţinând unor areale din America, Africa şi Asia, dar şi din zone tropicale. Fluturi mai mari sau mai mici se aşază pe mâinile vizitatorilor, gustându-i. Fluturii chiar asta fac, gustă fiecare suprafaţă pe care se aşază, în căutarea hranei: este modul lor de a trăi în lume! Expoziţia este deshisă până la 6 septembrie, iar programul de vizitare este de marţi până duminică, între orele 10:00 şi 18:30. Preţul biletului întreg este de 12 lei, iar pentru pensionari, studenţi, elevi şi copii peste 3 ani, de 10 lei.
Cealaltă expoziţie educativă – posibilitatea fiind ca cei mici să scape de frica de păianjeni – are numele `Ţesături periculoase” şi poate fi vizitată până la data de 13 septembrie, tot la muzeul Antipa. „Expoziția ne permite să observăm îndeaproape exemplare spectaculoase de păianjeni și scorpioni vii. Așadar, împreună vom înțelege modul de viață al acestor viețuitoare misterioase și vom afla și alte detalii interesante despre cercetările științifice ale muzeului”, ni se promite pe site-ul muzeului. Expoziţia este deschisă de marţi până duminică, între orele 10:00 şi 20:00, ultimul vizitator intrând la ora 19:00, iar biletele costă 15 lei - preţ întreg şi 10 lei - cu reducere.
100 de meșteri populari s-au întâlnit la Muzeul Satului Bucovinean
În apropierea platoului Cetăţii de Scaun a Sucevei s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute „Târgul meşterilor populari” de la Muzeul Satului Bucovinean. Aceasta a fost cea de-a douăzecea ediţie, care s-a constituit, într-un fel, şi într-o retrospectivă a celorlalte 19 ediţii. Mijloace de transport tradiţionale şi unelte agricole au fost prezentate, alături de afişe cu exponate din ediţiile trecute. La expoziţie au fost invitaţi şi au participat peste 100 de meşteri populari, iar pe toată durata târgului au avut loc spectacole folclorice cu participarea interpreţilor locali. Finalul a fost făcut de maestrul Benone Sinulescu, care a oferit un recital formidabil.
Pentru facilitarea accesului la manifestările de la Muzeul Satului Bucovinean, Primăria Suceava a asigurat linii de transport pentru călători cu maxitaxi, dinspre cartierele orașului spre platoul Cetății
de Scaun a Sucevei.