Teatru, joc, creativitate și multe surprize de sărbători
Micuţii cu vârste între 5 şi 12 ani îşi pot pune în valoare creativitatea şi imaginaţia la atelierele coordonate de specialişti în cadrul Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”. Proiectul „La Muzeu de Sărbători” se desfăşoară până pe 17 decembrie, în fiecare sâmbătă şi duminică, între orele 10:00 şi 12:00, prilej cu care copiii vor realiza felicitări pentru sărbători, vor confecţiona măşti populare şi vor împleti colăcei.
Potrivit organizatorilor, scopul programului este de a le prezenta celor mici patrimoniul etnologic românesc. La fiecare atelier sunt acceptaţi maximum 15 copii. Înscrierile se fac la e-mail: programe.culturale@muzeul-satului.ro sau la telefon: 0724.331.741.
- La Muzeul Țăranului Român, copiii aduși de bone, bunici și/sau părinți sunt invitaţi să deschidă ușile cunoaşterii, observației, imaginației şi jocului prin intermediul unor ateliere interactive.
- Copilaşii vor avea parte de surprize şi de întâlniri mult-aşteptate, într-un decor de poveste, la Casa lui Moş Crăciun, deschisă până în ziua de 24 decembrie, în intervalul orar 11:00-13:00 şi 17:00-22:00. Aşadar, în Piața Constituției, cei mici, dar şi cei mari sunt aşteptaţi să se bucure de feeria sărbătorilor, la Târgul oficial de Crăciun al Bucureștiului, deschis la 1 decembrie și care se va încheia la 31 decembrie.
- Un spaţiu ce oferă acces la jocurile care stimulează inteligenţa, îndemânarea şi creativitatea copiilor este Ludoteca Filialei pentru Copii şi Tineret Ion Creangă de la Biblioteca Metropolitană Bucureşti. Colecţia de publicaţii cuprinde cărţi frumos ilustrate, în limbile română, engleză, franceză, germană, spaniolă şi italiană. De asemenea, copiii pot participa la spectacolele Teatrului de păpuşi „Licurici”, singurul teatru de acest tip din ţară integrat unei biblioteci publice. Echipa de păpuşari este alcătuită din copii cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani şi tineri liceeni cu vârsta între 14 şi 19 ani.
- Primul centru ştiinţific pentru copii şi tineri din România este Casa Experimentelor. Aici, copiii pot testa peste 100 de experimente diferite care să îi ajute să înţeleagă fenomenele ştiinţifice, într-un mod interactiv şi distractiv. Accesul se face pe bază de rezervare on-line, efectuată în prealabil la http://www.casaexperimentelor.ro/rezervari/. Sunt acceptaţi doar vizitatorii cu vârsta mai mare de 3 ani. Detalii la telefon: 0722. 210. 111.