Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Educaţie și Cultură Cultură Târg de Sfânta Marie Mare, în parcul Academiei de Ştiinţe Agricole

Târg de Sfânta Marie Mare, în parcul Academiei de Ştiinţe Agricole

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Cultură
Un articol de: Otilia Bălinișteanu - 12 August 2011

Astăzi şi mâine, bucureştenii interesaţi de produsele ecologice, tradiţionale şi naturale pot participa la târgul de Sfânta Marie Mare, organizat în parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti" (ASAS). La eveniment vor fi prezenţi producători din toată ţara, cu bunătăţi specifice zonelor din care provin.

Timp de două zile, parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice din Bucureşti găzduieşte cea de-a 60-a ediţie a Târgului naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale, în cadrul căruia vor fi prezente standuri cu bunătăţi tradiţionale din toate zonele ţării: Maramureş, Oltenia, Muntenia, Moldova şi Ardeal. Vizitatorii vor putea degusta produse de post, dulceaţă de afine pregătită în casă de gospodinele din Maramureş, dar şi produse tradiţionale tătăreşti - suberek, pide şi baclava, pregătite de Lucia Irescu din Medgidia. Producătorii din Olt au adus la târg struguri, caise, piersici, prune, lubeniţe (pepeni verzi) de Scărişoara şi legume proaspăt culese - roşii, castraveţi, vinete, dovlecei, ardei gras din soiuri româneşti tradiţionale, dar şi soiuri hibrid adaptate solului şi climei din sudul ţării. De la producătorii din Maramureş, bucureştenii pot cumpăra miere de mană, de rapiţă, de zmeur, floarea-soarelui, de tei, de castan, precum şi fagure, propolis şi dulceţuri şi siropuri naturale preparate în casă. În ceea ce priveşte oferta de vinuri, aceasta este, ca de obicei, variată şi de calitate. Domeniile Dealul Mare şi Institutul de Cercetări pentru Viticultură şi Vinificaţie "Valea Călugărească", cu o experienţă de peste 50 de ani în producerea vinurilor albe şi roşii, va prezenta o bogată ofertă de Cabernet Sauvignon, Pinot noir, Fetească neagră, Merlot, Sauvignon, Pinot griş, Fetească albă, Fetească regală, Riesling. La acestea se adaugă şi un vin ecologic ce a făcut deja deliciul cumpărătorilor la ediţia anterioară a Târgului naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale. Potrivit organizatorilor, astăzi şi mâine dimineaţă, între orele 10:00-12:00, copiii care îşi aduc părinţii la târg pot degusta din produsele naturale oferite gratuit de familia Vasile din Scărişoara.